Web Toolbar by Wibiya Πρώτο στραβοπάτημα | Students ONair
, ,

Πρώτο στραβοπάτημα


Σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι η Ανόρθωση δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Ένωσης παραχωρώντας ισοπαλία  1-1.

Δύο γκολ, δύο κόκκινες κάρτες, οχτώ κίτρινες, πολλά σκληρά φάουλ, ένταση, διαμαρτυρίες, ρίψη αντικειμένων και ολιγόλεπτη διακοπή ήταν τα χαρακτηριστικά του σκηνικού που εκτυλίχθηκε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Πρώτες απώλειες για την Ανόρθωση που υστέρησε σε σχέση με τον αγώνα της πρεμιέρας και έχασε τους δύο πρώτους της βαθμούς στο πρωτάθλημα μόλις στην 2η αγωνιστική.

Πρώτος βαθμός για την Ένωση που πάλεψε και κατάφερε να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας από το «Αντώνης Παπαδόπουλος». Πολύ βελτιωμένη η ομάδα του Ζουβάνη σε σχέση με τον αγώνα της πρεμιέρας.
Έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για την διαιτησία του Λεόντιου Τράττου.

Α΄ ημίχρονο
Μέτριο το θέαμα στο πρώτο ημίχρονο. Η Ένωση κατάφερε να επιβάλει τον αργό της ρυθμό, έκλεισε τους χώρους προς την εστία του Χογκ και η Ανόρθωση δεν κατάφερε να κάνει το παιχνίδι της και να επιβάλει τον ρυθμό της.

Στα αρχικά στάδια του αγώνα ήταν σχετικά ισοδύναμο. Η  Ένωση δεν κλείστηκε πίσω αφού έβγαινε έψαξε κάποιο γκολ.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ήταν για την Ανόρθωση στο 10’. Ο Σπαντάσιο εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Άντιτς έπιασε την κεφαλιά ο Χόγκ ακούμπησε ελάχιστα την μπάλα η οποία βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε κόρνερ.

Στο 16’  ο Ντε Σόουζα πέρασε και τον Βαλβέρδε στο ύψος της μεγάλης περιοχής ο Μποαβεντούρα όμως πρόλαβε και έδιωξε την μπάλα.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά δυνατό και υπήρχαν έντονες διαμαρτυρίες από τους φίλους και τον πάγκο της Ανόρθωσης. Στο 30΄αποβλήθηκε για διαμαρτυρία από τον πάγκο της «Κυρίας» ο προπονητής τερματοφυλάκων Αριάν Μπεκιάι.

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε η Ανόρθωση βρήκε την λύση και άνοιξε το σκορ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μποαβεντούρα.

Ο Σπαντάσιο εκτέλεσε το φάουλ και ο Μποαβεντούρα ξέφυγε από τους αμυντικούς, έπιασε την κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή και νίκησε τον Χογκ.
Β ημίχρονο
Η Ένωση αιφνιδίασε την Ανόρθωση και ισοφάρισε μόλις στο δεύτερο λεπτό του β΄ ημιχρόνου.

Μετά από εκτέλεση φάουλ από δεξιά ο Γιακούμπου κέρδισε την μπάλα έδωσε την πάσα στον Λεονάρντο που πλάσαρε από κοντά τον Βαλβέρδε  και έκανε το 1-1. Πολύ κακή η αντίδραση της άμυνας της Ανόρθωσης.

Το σκληρό παιχνίδι συνεχίστηκε και στο 58΄αποβλήθηκε ο Κολάνης με δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Άντιτς.

Στο 63΄ο Λέβι πέρασε τον Ιτζάκι στο παιχνίδι στη θέση του Λαμπάν. Στο 64΄μετά από κόρνερ ο Αλέξα έπιασε το σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή, σημάδεψε όμως το οριζόντιο δοκάρι του Χογκ.
Στο 68΄ο Λεόντιος Τράττος έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα στον Ιτζάκι για φάουλ στον Γούμενο. Το φάουλ ήταν μεν δυνατό αλλά η απόφαση του κ.Τράττου κρίνεται ως αυστηρή αφού θα μπορούσε να αρκεστεί στην κίτρινη κάρτα.

Οι αντιδράσεις από τους φίλους της Ανόρθωσης ήταν πολύ έντονες. Τα αντικείμενα που έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο ανάγκασαν τον κ.Τράττο να διακόψει το παιχνίδι και να φύγει με τους βοηθούς του στα αποδυτήρια. Μετά από 8 λεπτά επέστρεψε και το παιχνίδι συνεχίστηκε.

Στο 80΄ ο Κάλβο από κοντά πλάγια όμως δεν κατάφερε να νικήσει τον Χογκ. Πέντε λεπτά αργότερα ο Σπαντάσιο εκτέλεσε πολύ καλά φάουλ λίγο έξω από την περιοχή η μπάλα όμως έφυγε λίγο έξω. Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Οκκάς ντρίπλαρε δύο αμυντικούς μέσα στην περιοχή, έκανε το σουτ, ο  Χογκ όμως έδιωξε την μπάλα.

Στην τελευταία φάση του αγώνα ο Ζόρζε έπιασε την κεφαλιά μετά από κόρνερ η μπάλα έφυγε λίγο έξω από την εστία του Χογκ.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ: Βαλβέρδε, Άντιτς, Μποαβεντούρα, Ζόρζε, Κόλιν, Αλέξα, Λαμπάν (63’Ιντζάκι), Κάλβο, Σπαντάτσιο, Οκκάς, Ρέζεκ (92'Ζούλα).

ΕΝΠ: Χογκ, Αρτυματάς, Φαρία, Ρούι, Γιακούμπου, Ντούσερ, Κολάνης, Γούμενος, Λεονάρντο, Μιλιάζες, Ντα Κόστα (64' Σταθάκης).

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Λαμπάν, Ρέζεκ- Γούμενος, Ντούσερ, Χογκ, Λεονάρντο, Αρτυματάς, Γιακούμπου

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: Ιτζάκι – Κολάνης (2η κίτρινη)

Μικρά μικρά από το « Αντώνης Παπαδόπουλος»
*Περίπου 5.000 ήταν οι φίλοι της Ανόρθωσης που βρέθηκαν στο γήπεδο. 100 περίπου οι φίλοι της Ένωσης,

*Η Ένωση πήρε τον πρώτο της βαθμό μετά από 6 συνεχόμενες ήττες από την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος»

*Στο 33’ αποβλήθηκε ο Μπεκιάι από τον πάγκο της Ανόρθωσης για διαμαρτυρίες.

*Πολύ καλός ο αριστερός μπακ Μιλιάζες της Ένωσης που δεν άφησε σε καμία περίπτωση τον Κάλβο να κάνει το παιχνίδι του.