Web Toolbar by Wibiya ΝΑΙ καθυστερημένα μειώνονται οι τιμές των καυσίμων | Students ONair

ΝΑΙ καθυστερημένα μειώνονται οι τιμές των καυσίμων



Ολοκληρώθηκε η πολυαναμενόμενη έρευνα του Υπουργείου Εμπορίου που αφορά τον νευραλγικό τομέα των τιμών των πετρελαιοειδών, η οποία σύμφωνα με τα όσα είπε ο Υπουργός, επιβεβαίωσε τα όσα ακούγονταν από το ευρύ κοινό. Ότι δηλαδή εντοπίζονται καθυστερήσεις στις μειώσεις των τιμών των καυσίμων.

Από την άλλη, σύμφωνα με την έρευνα, οι διατιμήσεις όταν οι τιμές τιμές αυξάνονται, είναι άμεσες, πράγμα που έρχεται να επιβεβαιώσει τον θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από το ζήτημα.

Η έρευνα κατέγραψε τις διακυμάνσεις των τιμών των πετρελαιοειδών, από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι τον Σεπτέμβριο. Πρόκειται για μια εις βάθος έρευνα, που όπως είπε και ο Νεοκλής Συλικιώτης πρώτη φορά γίνεται.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, εκεί και όπου κρίνεται χρήσιμο, τα αποτελέσματα θα σταλούν και στην Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού.

Πέραν από τις τιμές των πρατηρίων, οι οποίες δημοσιοποιούνται από το Υπουργείο, πλέον θα δημοσιεύονται και οι χονδρικές τιμές των εταιρειών.

Την ερχόμενη Παρασκευή, ο Υπουργός Εμπορίου θα έχει συνάντηση με την Συμβουλευτική Επιτροπή καταναλωτών κατά τη διάρκεια της οποίας θα τους ενημερώσει για τα ευρήματα της έρευνας. Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι συναντήσεις με τις εταιρείες πετρελαιοειδών ενώ σύντομα τα αποτελέσματα θα τεθούν ενώπιον του κοινού.