Web Toolbar by Wibiya Δεύτερη μέρα έντασης στο Χυτήριο λίγο πριν την πρεμιέρα | Students ONair

Δεύτερη μέρα έντασης στο Χυτήριο λίγο πριν την πρεμιέρα


Έγινε ήδη μία προσαγωγή

Περικυκλωμένο απο κλούβες των ΜΑΤ είναι το θέατρο Χυτήριο ώστε να μην επαναληφθούν οι χθεσινές εικόνες. Για το βράδυ έχει προγραμματιστεί η πρεμιέρα του έργου «Corpus Christi» που ματαιώθηκε χθες μετά τα έκτροπα με πρωταγωνιστές βουλευτές της Χρυσής Αυγής και μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων .
Ήδη, πάντως, τα  ΜΑΤ απομάκρυναν μέλη οργανώσεων που αντιδρούν προς την παράσταση και τα οποία προσπαθούσαν να αποκλείσουν την είσοδο, ενώ έγινε και μία προσαγωγή.
Στον εξωτερικό χώρο είναι συγκεντρωμένος κόσμος που επιθυμεί να δει την παράσταση, καλλιτέχνες, καθώς και μέλη αριστερών οργανώσεων.
Υπενθυμίζεται ότι μέσω διαδικτύου είχε ανακοινωθεί συγκέντρωση για την «υπεράσπιση του δικαιώματος της ελεύθερης έκφρασης απέναντι σε φασιστικές επιθέσεις»Καλλιτεχνικά σωματεία ήδη περιφρουρούν το χώρο.
Εν τω μεταξύ, σε ανακοίνωσή του, το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών δήλωσε  πως «όταν η τέχνη λογοκρίνεται, λογοκρίνεται και η ζωή». «Η ελεύθερη έκφραση, η ευαίσθητη ματιά πάνω σε κοινωνικά ζητήματα που μας απασχολούν είναι σκοπός της τέχνης του ηθοποιού και κατά συνέπεια όλων των τεχνών. Γι’ αυτό τον λόγο είμαστε ενάντια σε ό,τι περιορίζει, ελέγχει και υπονομεύει τη δουλειά μας και την εξέλιξη μας. Η βαρβαρότητα, η βία, η καταστολή, η λογοκρισία και η επιβολή περιορισμών στην τέχνη και στη ζωή εντείνονται όλο και περισσότερο», σμειώνει το Σωματείο.